Wikipedia noemt Bibelot Dordrecht één van de kernpodia van Nederland

28 maart 2013
Wikipedia noemt Bibelot Dordrecht één van de kernpodia van Nederland

DORDRECHT – Poppodium Bibelot heeft landelijke status en is een kernpodia.. Dat blijkt uit de publicatie op Wikipedia, waarop het Dordtse centrum het oudste echte poppodium van Nederland wordt genoemd. Bibelot behoort tot de top tien van zalen door de nieuwe locatie in het Energiehuis

Bibelot gaat vrijdag 5 april in de nieuwe zalen in het Energiehuis pas echt open en daarmee begint voor het  in 1967 in een zijzaaltje begonnen centrum een nieuwe fase. De landelijke vermelding op Wikipedia meldt alleen onterecht dat Bibelot aan het Steegoversloot in een oude rechtbank zat. Bibelot moest juist verhuizen in 1981 naar de kerk aan de Wijnstraat om de uitbreiding van de rechtbank mogelijk te maken. De Haagse band KANE luistert de opening op.

Een aantal raadsleden wil daar beslist bij zijn, zoals zij ook per twitter al lieten weten met veel plezier een proefavond in Bibelot te hebben meegemaakt. Kitty Kruger (GroenLinks) was in het verleden ook bestuurlijk actief in Bibelot. Nelleke de Smoker (D66) en Irene Koene (VVD) kennen Bibelot al jarenlang ook van binnen. VVD-wethouder Jasper Mos (32), die deze week met passie in de raad Bibelot verdedigde,  wordt ook verwacht op 5 april.

Wikipedia over Bibelot:

Bibelot is een Dordts poppodium en is een van de kernpodia in Nederland, waartoe ook zalen als Paradiso en 013 horen. Bibelot is het oudste "echte" poppodium van Nederland.

Bibelot werd opgericht in 1967. Het begon allemaal in een zaaltje van de Verrezen Christus kerk in de wijk Crabbenhof. Na enkele jaren werd er verhuisd naar de voormalige rechtbank aan het Steegoversloot. Daarna werd de voormalige Bonifatiuskerk aan de Wijnstraat te Dordrecht de thuishaven. Vanaf maart 2013 is Bibelot te vinden in het Energiehuis aan de Noordendijk in Dordrecht. Hier bevinden zich naast Bibelot ook onder andere een theater, een muziekschool en een cafe. Op deze locatie heeft Bibelot twee zalen ter beschikking, de "Main Stage" waar 800 bezoekers in passen, en de "Power Stage" met ongeveer 350 plaatsen.

Bibelot is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig poppodium dat een diverse programmering heeft. Men kan er terecht voor onder andere concerten, cabaret, themafeesten en dance.

Momenteel werken er zo'n 100 vrijwilligers in Bibelot die werkzaam zijn in de horeca, techniek, promotie, licht en geluid. De dagelijkse leiding is in handen van een professionele staf.

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.