Keramiekmarkt Dordrecht voor de eerste keer op het Statenplein

07 april 2013
Keramiekmarkt Dordrecht voor de eerste keer op het Statenplein

DORDRECHT -  De veertiende Keramiekmarkt Dordrecht zal voor de eerste keer op het Statenplein zijn. De organiserende stichting wijkt uit voor de renovatie en herinrichting van het Hof. Daarom kan de markt, die elke eerste zondag van oktober wordt gehouden, ook in 2014 niet terug naar de oude plek.

Het Statenplein en het Hof hebben een historische relatie. Het Statenplein is genoemd naar de eerste vrije statenvergadering van 19 juli 1572 waarop in de refter van het Hof onbedoeld de basis werd gelegd voor het Nederland van nu. Het Hof laat vanaf 2015 zien dat de wieg van Nederland in Dordrecht heeft gedaan door de vergadering in opdracht van Prins Willlem van Oranje. Zijn secretaris Marnix zat de vergadering voor.

Bericht van website keramiekmarkt:

14de Keramiekmarkt nabij Hofkwartier Dordrecht op zondag 6 oktober 2013.

Op zondag 6 oktober 2013 vindt de 14de keramiekmarkt plaats tussen 11:00 en 17:00 uur, gelijktijdig met het Kunstrondje Dordt. In verband met de verbouwing van het Hof en naaste omgeving, vindt deze unieke markt plaats op het Statenplein in de historische binnenstad van Dordrecht. Dit is vlak bij het Hof, de plaats waar de vorige jaren werd geexposeerd.

Het publiek kan tijdens de gratis toegankelijke keramiekmarkt kennis maken met keramiek als kunstuiting, keramiektechniek en keramiek in historisch perspectief. Deze keramiekmarkt is een ontmoetingsplaats bij uitstek voor keramisten, galeriehouders, verzamelaars en liefhebbers.

Wedstrijd

Tijdens de 14de keramiekmarkt wordt er een wedstrijd georganiseerd. Alle kraamhouders wordt gevraagd een werkstuk tentoon te stellen op een centrale plek op de keramiekmarkt. De maten van het werkstuk zijn maximaal (LxBxH) 50x50x70cm.

Er worden twee prijzen toegekend door een deskundige vakjury: 

Juryprijs Geldprijs 200 euro 
Eervolle vermelding Geldprijs 100 euro 

Een foto van het werkstuk van de eerste prijs zal gebruikt worden in de posters van de volgende keramiekmarkt.

De inschrijving voor de keramiekmarkt sluit op 15 april 2013. Kosten hiervoor bedragen € 45,00
U kunt hier inschrijven

Foto: © 2013 svenART productions - Google Analytics

 

   

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.