Gieters op de Essenhof beveiligd met munstslot

11 april 2013
Gieters op de Essenhof beveiligd met munstslot

DORDRECHT - Onlangs zijn op begraafplaats de Essenhof drie gieterrekken met een muntslotsysteem geplaatst. De Dordtse begraafplaats wil hiermee de dienstverlening aan nabestaanden en bezoekers nog verder verbeteren. Gemeenteraadslid Jacqueline van Dongen (Beter Voor Dordt) nam het initiatief.

Voorlopig zijn er op proef drie gieterrekken geplaatst. De rekjes hebben de vorm van een lage boom en aan ieder rek hangen vier gieters. Met een omvangrijk masterplan realiseerde begraafplaats de Essenhof een flinke verbeterslag. De gieterrekken waren aanvankelijk niet in het masterplan opgenomen. Omdat verbetering van de dienstverlening een belangrijke doelstelling is, meent van Dongen dat een relatief eenvoudige voorziening al s een rekje met gieters voor grafverzorging daar positief aan bijdraagt.

Jacqueline van Dongen: ‘Ik zag een vergelijkbare voorziening op een begraafplaats in Amsterdam en bedacht direct dat dit ook heel welkom zou zijn in Dordrecht. Mijn idee werd door de directeur van de Essenhof met enthousiasme ontvangen. Uiteindelijk is het dus gerealiseerd. Ik hoop oprecht dat er hier, net als in Amsterdam, volop gebruik van gemaakt zal worden. Het zou mooi zijn als de proef met de eerste drie rekken succesvol blijkt en er meer geplaatst kunnen worden.’

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.