OrpHeus Ensemble verzorgt 4 mei concert in Wilhelminakerk Dordrecht

12 april 2013
OrpHeus Ensemble verzorgt 4 mei concert in Wilhelminakerk Dordrecht

DORDRECHT - Het ORPHEUS ENSEMBLE verzorgt dit jaar op zaterdagavond 4 mei het herdenkingsconcert na de dodenherdenking. Plaats van uitvoering is wederom de Wilhelminakerk aan de Blekersdijk 41. Dat is ook op loopafstand van de Singelkerk waar om 19 uur eerst een herdenkingsbijeenkomst zal zijn.

Bericht van website koor:dat in 2015 het honderd jarig bestaan viert:

zaterdag 4 mei 2013, Herdenkingsconcert in de Wilhelminakerk, georganiseerd door de Stichting Bijzondere Concerten Dordrecht.De aanvang van dit concert is om 20, 45 uur, na de dodenherdenking op het Sumatraplein. Het Orpheus Ensemble zingt delen uit het Requiem van Brahms. Dirigent en solist: Ago Verdonschot. M.m.v. Caecilia Boschman, piano.

Achtergrond koor onder leiding momenteel van voorzitter Anton M.C. A. Willemse:

Gemengd koor Orpheus Ensemble:

Op 4 september 1915 werd door acht mannen een zanggroepje opgericht onder de naam dubbelmannenkwartet Orpheus. Deze acht heren zongen algemene liederen. Befaamd waren de Nacht- en Tuinfeesten die door het achttal werden opgeluisterd.

In 1942 besloot men vanwege het succes Orpheus als gemengd koor te laten voortbestaan. In de jaren veertig bloeide het koor verder op en werden er regelmatig zangspelen in Schouwburg Kunstmin opgevoerd. Voorts trok het koor in de jaren vijftig en zestig volle zalen bij het opvoeren van complete operettes als The Desert Song, De Prins Student en La Tzigane, vaak met eigen solisten.

Nadien heeft men zich jarenlang op operawerken toegelegd onder de deskundige leiding van achtereenvolgens dirigent Hans van Hoven, Otto Deden, Aad Vos, Sjaak Kazen, Ben Fey en sedert 1999 de getalenteerde Ago Verdonschot. Deze laatste heeft het koor door zijn inspirende leiding en niet aflatend enthousiasme zangtechnisch tot aanmerkelijk grotere hoogte gebracht.

Ter ondersteuning hiervan wordt eveneens aandacht besteed aan koorscholing en aan regelmatige individuele stemtesten van de koorleden. In samenspraak met hem en de Muziekcommissie worden tegenwoordig jaarlijkse opera- en oratoriumconcerten afgewisseld en daarnaast worden door het koor onbekende werken van uiteenlopende componisten uitgevoerd. Het verzorgen van Kerstconcerten in de Trinitatiskapel alsmede in enkele Woon- en Zorgcentra behoort eveneens tot de traditie.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.