Platform duurzaamheid Dordrecht krijgt steun van een eigen stichting

16 april 2013
Platform duurzaamheid Dordrecht krijgt steun van een eigen stichting

DORDRECHT - Het Platform Duurzaamheid Dordrecht heeft een eigen stichting in het leven geroepen. Deze rechtspersoon moet het werk van het burgerinitiatief, dat begin 2010 werd opgericht, aanvullen en ondersteunen.

Op deze wijze denkt het Platform via activiteiten duurzaam denken en duurzaam doen in Dordrecht nog beter op de kaart te zetten. De stichting zal fondsen gaan werven en hoopt mensen te vinden die als donateur de activiteiten willen ondersteunen. Zo kan de continuïteit van het platform worden bevorderd.

Overigens in de Drechtstreek is het Platform ook actief.

Activiteiten
Het Platform Duurzaamheid Dordrecht is vooral bekend door de Duurzaamheidscafés, die de vrijwilligers vier keer per jaar organiseren in duurzaamheidscentrum Weizigt. Daarnaast zijn er verschillende duurzame initiatieven onder de paraplu van het platform.

De werkgroep Natuur, voeding en gezondheid houdt onder meer zaaiacties op braakliggende terreinen met onder meer bijvriendelijke planten. Ook geeft de werkgroep adviezen over moestuinen en stadslandbouw.

Verder is als zelfstandige organisatie Drechtse Stromen opgericht, die het gezamenlijk besparen en lokaal opwekken van energie wil stimuleren. Vorig najaar heeft de werkgroep Bouwen, wonen en energie een grootse, succesvolle energiebesparingsmarkt georganiseerd in de duurzaamheidsfabriek op het Leerpark.

Ook wordt gewerkt aan hergebruik van leegstaande gebouwen door middel van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap.

Het Platform Duurzaamheid Dordrecht geeft ook gevraagd en ongevraagd advies aan de lokale en regionale politiek en gemeenten. De inzet is om ook na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014 duurzaamheid hoog op de politieke agenda te houden.

Bestuur
Het eerste stichtingsbestuur bestaat uit voorzitter Hans Berrevoets, secretaris Theo de Rooij en penningmeester Bas Heijstek.

Het (Rabobank)rekeningnummer: is 121479390 t.n.v. Platform Duurzaamheid Dordrecht.

Contact? platformduurzaamheiddordrecht@gmail.com Meer informatie? www.dordtduurzaam.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.