De Willige Dame blij met Koninklijke schaakpromotie door Hans Berrevoets in de Nieuwe Kerk

19 april 2013
De Willige Dame blij met Koninklijke schaakpromotie door Hans Berrevoets in de  Nieuwe Kerk

DORDRECHT - De voorzitter/praeses van de Willige Dame, Cor Paans, vindt het ook schaakpromotie dat erelid Hans Berrevoets door de gemeente Dordrecht en de commissaris van de Koningin is voorgedragen om bij de inhuldiging van Willem-Alexander tot Koning te mogen zijn. In het persbericht van de gemeente Dordrecht werd Hans Berrevoets een prominent schaker genoemd.

Cor Paans belicht dit bijzonder feit in een verklaring vanaf de schaakkant ook op de schaaksite Tomsschaakboeken.nl:

Het erelid van de schaaksociëteit de Willige Dame in Dordrecht Hans Berrevoets, is één van Koninklijke gasten tijdens de inhuldiging van de nieuwe Koning op dinsdag 30 april in de Nieuw Kerk in Amsterdam. Hans kreeg deze week een officieel bericht namens de Staten-Generaal, dat hem uitnodigde voor de verenigende vergadering voor de inhuldiging van Koning Willem-Alexander.
De voorzitter/praeses van de Willige dame, deed deze mededeling dinsdagavond 16 april aan het begin van de clubavond in poffertjessalon Visser aan de Groenmarkt.

De Willige Dame – die dit jaar dertig jaar bestaat – vindt het bijzonder dat de enige Dordtenaar die namens de burgerij in Amsterdam aanwezig is op de historische plaats lid is van de schaakvereniging. Het college van burgemeester en wethouders van Dordrecht stelde Hans Berrevoets aan de commissaris van de Koningin voor. Die besloot vervolgens om hem voor te dragen aan de Staten-Generaal.  Uit de provincie Zuid-Holland mogen 65 burgers de plechtigheid bijwonen in Amsterdam.  ,,Het zou mooi zijn als Hans de komende tijd de kans krijgt om de schaaksport in het algemeen en de Willige dame in het bijzonder op de kaart te zetten als schaaksociëteit met een eigen karakter. Dat blijkt uit de eigen sfeer in het interne kampioenschap, twee keer per jaar over zestien ronden.”

We zijn een schaaksociëteit met een eigen karakter. Dat blijkt uit de eigen sfeer in het interne kampioenschap, twee keer per jaar over zestien ronden.
Hans Berrevoets, die voor team 1 en 2 van DWD uitkomt, werd drie keer kampioen van de vereniging. Hij speelde in winkelcentrum Sterrenburg in Dordrecht al vier keer de promotiesimultaan voor de snelschaakmarathon op het Leerpark.
Ook tijdens de Buddingh tentoonstelling in het Dordrechts Museum speelde hij een prominente rol en gaf hij deze dagen een schaakjas mee. Ik vind het fantastisch dat Hans deze eer te beurt is gevallen en hij zal deze dag vast en zeker nog een aantal leden voor onze club proberen te werven.

Cor Paans.   

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.