Dordtse secretaresses verrast met fairtrade bloemen

19 april 2013
Dordtse secretaresses verrast met fairtrade bloemen

DORDRECHT - Op 18 april op Secretaressedag zijn secretaresses uit Dordrecht verrast met fairtrade bloemen en chocolade door Fairtrade Gemeente Dordrecht. De stichting is bij meerdere deelnemers van de campagne langsgegaan om de secretaresses in ’t zonnetje te zetten.

Rabobank Drechtsteden, Ames, H3O, Ingenieursbureau IOB, Autobar en de gemeente Dordrecht waren blij verrast met ons bezoek, en waardeerden de actie.

Thirza Monster, coördinator Fairtrade Gemeente Dordrecht: “Het zijn dikwijls de secretaresses binnen het bedrijf die ofwel fairtrade aan de kaart stellen of uitvoerende werkzaamheden hiervoor uitvoeren. Daarnaast zijn het dikwijls de mensen binnen het bedrijf die gaan over relatiegeschenken. Om die reden wilden wij juist hen bedanken.”

De bloemen waren afkomstig van de AH, de eerste supermarktketen in Nederland die gestart is met de verkoop van fairtrade bloemen. Inmiddels zijn er verschillende supermarkten, ook in Dordrecht, die fairtrade bloemen verkopen.

“35% van de verkochte bloemen op de Nederlandse markt wordt geïmporteerd uit landen buiten Europa. In veel landen uit het Zuiden ontbreekt een sociaal of economisch vangnet voor kleine boeren of arbeiders. Dankzij een ontwikkelingspremie kan er worden geïnvesteerd in betere arbeidsomstandigheden, het milieu en kunnen arbeiders hun toekomst in eigen hand nemen”, aldus stichting Max Havelaar.

Onlangs zijn er fairtade sapjes uitgedeeld bij enkele deelnemende bedrijven en ook de komende tijd kunnen bedrijven en organisaties die meedoen met de campagne een spontaan bezoek verwachten van Fairtrade Gemeente Dordrecht. “Deze bedrijven willen wij graag bedanken voor hun betrokkenheid m.b.t. eerlijke handel, want met elkaar hebben we meer impact op het leven van producenten in ontwikkelingslanden!”

Wilt u als bedrijf ook meedoen met de Fairtrade Gemeente campagne door enkele fairtrade producten te gebruiken of verkopen, meer informatie is te vinden via www.fairtradegemeentedordrecht.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.