Expositie en Koningslinde onthuld ter ere van troonswisseling bij Duurzaamheidscentrum Weizigt

01 mei 2013 door Eva Baars

DORDRECHT -  Op maandag 29 april, aan de vooravond van een historische dag, heeft Weizigt haar eigen historische moment vereeuwigd door een foto-expositie en een Koningslinde te onthullen. De enige Dordtse vertegenwoordiger die bij de inhuldiging van Koning Willem-Alexander aanwezig was, Hans Berrevoets, verrichte de openingshandeling.

Maandagochtend stond Weizigt even in het teken van het koningshuis en alle gebeurtenissen die er rondom gaande zijn. Het bezoek dat de aftredende Koningin aan het centrum bracht, de troonswisseling die de dag erna plaats zou vinden en de bijzondere eer die Dordtenaar Hans Berrevoets ten deel viel om daarbij aanwezig te zijn. In de vorm van een Royal Expo en een Koningslinde zijn alle bovenstaande gebeurtenissen vanaf nu vereeuwigd op het terrein van het duurzaamheidscentrum.

Directeur Louise Bergenhenegouwen opende de feestelijke ochtend en gaf daarna het woord aan Hans Berrevoets. De Dordrecht-ambassadeur blikte terug op al het moois dat Weizigt de laatste tijd heeft meegemaakt en keek vooruit naar de troonswisseling. Samen verrichten zij de openingshandeling van de expositie waarbij enkele sfeerbeelden van het bezoek in maart zichtbaar werden. Aansluitend werd ook de Koningslinde op het terrein onthuld ter ere van de nieuwe Koning.
De Royal Expo en de Koningslinde zijn vanaf nu elke dag te bezichtigen op diverse locaties op het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt. Het terrein is elke dag geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.