Start herinrichting begraafplaats Zuidendijk

02 november 2012
Start herinrichting begraafplaats Zuidendijk

DORDRECHT - Op maandag 5 november start de Essenhof met ingrijpende werkzaamheden op de algemene begraafplaats aan de Zuidendijk. Er worden nieuwe particuliere graven en een urnentuin aangelegd en een deel van de paden en beplanting wordt vernieuwd. Naar verwachting zal eind februari 2012 de herinrichting zijn afgerond.

De werkzaamheden zijn het gevolg van een herinrichtingsplan dat voorziet in uitbreiding van de capaciteit van de begraafplaats door het aanleggen van nieuwe particuliere graven en een urnentuin, het aanbrengen van drainage, het uitvoeren van achterstallig onderhoud aan bomen, heesters, hagen en paden en het herstellen van de zichtlijnen en de begaanbaarheid. Hiermee krijgt de begraafplaats als geheel een verbeterde uitstraling.

Kappen populieren
Allereerst wordt gestart met de sanering van het talud aan de zijde van de Leeuwstraat. Hier moeten om veiligheidsredenen een aantal hoge populieren worden gekapt. Dat zal gedurende enige tijd een kale aanblik geven, maar vanzelfsprekend komen hier nieuwe bomen (wilgen) voor terug. Daarna wordt veld E aangepakt. Er wordt drainage aangelegd en er komt een nieuw grafveld met particuliere graven. Aan de achterzijde komt een intieme urnentuin, met urnengrafjes en urnennissen, zodat asbestemmingen nu ook aan de Zuidendijk tot de mogelijkheid gaan behoren.  

Paden en groen
De rotonde op het midden van de begraafplaats wordt opnieuw bestraat en ingericht waarbij de oude beplanting wordt gerooid. De natuursteen en beplanting ter linkerzijde worden nu over de hele rotonde aangebracht.
Diverse oude hagen worden vervangen; paden worden vernieuwd en ook het terrein rondom het oude baarhuisje wordt aangepakt. Komend voorjaar zal de begraafplaats volledig opgeknapt zijn.

Informatie
Essenhof doet er alles aan om de overlast voor bezoekers zoveel mogelijk te beperken. Voor vragen kan men terecht bij het hoofd beheer E.J. Voss (078) 770 8747 of email essenhof@dordrecht.nl.


 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.