FC Dordrecht haalt Play-Offs na winst op Almere City

04 mei 2013

DORDRECHT - FC Dordrecht bereikte vrijdagavond 3 mei dankzij een 3-1 zege op Almere City FC de Jupiler League Play-Offs. Aanstaande woensdag opent het nu om 20:00 uur in eigen huis het promotiebal tegen Go Ahead Eagles.

In de afscheidswedstrijd van aanvoerder Rogier Molhoek zegevierde de spanning en uiteindelijk het publiek dat na negentig minuten samen met de spelers feest mocht vieren.

Halverwege keek Dordt tegen een 1-1 achterstand aan, de score was immers op dat moment niet voldoende voor de beoogde ticket tot de Play-Offs. Een tegenvaller die drie minuten voor rust letterlijk en figuurlijk uit de lucht kwam vallen. De tot dan toe werkloze Hahn was kansloos op de pegel Hicham Faik vanaf een meter of vijfentwintig. De bal zeilde buiten bereik van de vergeefs duikende doelman hoog de kruising binnen.

Kort daarop redde de Dordtse doelman bekwaam in de rechter benedenhoek en behoedde daarmee zijn ploeg voor een grotere teleurstelling.

In de bijna drie kwartier daarvoor had er geen vuiltje aan de lucht geleken. Dordrecht controleerde soeverein de wedstrijd én de in de 18e minuut verkregen voorsprong. Uit een vrije trap van Jeffrey Rijsdijk kopte Mawouna Amevor bij de tweede paal bekeken raak.

Veldwijk rondde een knappe aanval op het halve uur net aan de verkeerde kant van de paal af en Jeffry Fortes mikte in kansrijke positie ook naast. Verder gevaar voor de goals was er in de eerste helft niet te noteren.

Twee minuten na rust volgde de publiekswissel van Molhoek en daarmee zijn - voorlopig - afscheid. Onder een ovationeel applaus van de tribunes zwaaide de hij nog een maal naar de fans.

Met Alisic als verse kracht binnen de lijnen ging Dordt op zoek naar het benodigde doelpunt voor een entreebewijs voor de Play-Offs. Het publiek werd al snel op haar wenken bediend. Veldwijk omzeilde met een slimme loopactie de buitenspelval en bleef alleen voor Gentenaar koelbloedig: 2-1.

De thuisploeg probeerde gelijk door te drukken, maar Almere wenste niet vrijwillig aan een vroeg feestje mee te werken. De ploeg van Fred Grim liet Dordt een kwartier lang spitsroeden lopen en de tweede gelijkmaker leek in de lucht te hangen hoewel het tot geen enkele uitgespeelde mogelijk wist te komen.

Dordrecht verzette zich met passie en overgave tegen de dreiging en herwon het overwicht. De supporters begonnen er in te geloven, zeker toen er zich in de steeds leuker wordende wedstrijd weer mogelijkheden voor de Schapekoppen kwamen.

Vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd knalde Lars Veldwijk met een droge volley een eigen rebound alsnog tegen de touwen. Met de bevrijdende 3-1 konden de supporters op de banken en haalde FC Dordrecht overtuigend het einde van de onderhoudende partij.

“We hebben gewonnen, dat is het belangrijkste. Woensdag gaan we knallen”, sprak een tevreden Marin Peersman na afloop.