Historische fietstocht over Nederlandse Lichte Divisie

13 mei 2013 door Hennie van der Zouw
Historische fietstocht over Nederlandse Lichte Divisie

DORDRECHT - De organisatie van Dordt Open Stad heeft zondagmiddag in afgeslankte vorm een historische fietstocht gehouden langs een aantal plekken in de stad waar in de meidagen van 1940 hard is gevochten.

Men deed dat dit jaar aan de hand van het 2 de regiment Nederlandse Wielrijders. Dit was een onderdeel van de Lichte Divisie die gelegerd was in Noord-Brabant.De fietstocht voerde ondermeer langs het Park Merwestein waar 1 minuut stilte werd gehouden ter nagedachtenis aan de gevallene. Maandag een verslag van deze bijzondere fietstocht in het RTVD Nieuws.
 
Foto: Fokko van der Straaten
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.