Succesvolle World Fair Trade Day bij de Waterbus

14 mei 2013
Succesvolle World Fair Trade Day bij de Waterbus

DORDRECHT - Zaterdag 11 mei was het World Fair Trade Day, een internationale dag om aandacht te vragen voor eerlijke handel. De Waterbus sloeg samen met Fairtrade Gemeenten Dordrecht, Ridderkerk en Rotterdam die dag de handen ineen om fairtrade producten die dag te ervaren. Honderden bezoekers van de Waterbus waren verrast en konden de actie enorm waarderen.

Van gratis bananen tot chocolade workshop
Op vier Waterbus schepen op lijn 20 (Dordrecht –Rotterdam) was een fairtrade stand te vinden. De Dordtse PLUS supermarkten deelden die dag fairtrade bananen uit, de Albert Heijn Maasplaza, Achterom en Van Eesterenplein uit Dordrecht hadden een pakketje samengesteld van fairtrade thee en chocola. De andere twee Waterbus schepen werden bemand door Fairtrade Gemeenten met fairtrade wenslintjes en winkelroutes, en Gimsel uit Rotterdam met faire chocola.

Naast het proeven van allerlei producten, konden bezoekers bij de Merwekade in Dordrecht meedoen aan een fairtrade chocoladeworkshop, bij Barista Service NL terecht voor een eerlijk kopje koffie, bij de stands van de Wereldwinkel Dordrecht en Rotterdam fairtrade (moederdag)cadeautjes kopen, en bij een babbelbox vertellen wat zij vinden van eerlijke handel. Bij de Ark van Noach genoot men van een fairtrade lunch. Ook in Ridderkerk waren er de gehele dag fairtrade activiteiten in het centrum.

Kortom, een mooie dag om het brede fairtrade assortiment onder de aandacht te brengen. Fairtrade wordt dan ook steeds populairder. In 2012 is er, vergeleken met het jaar ervoor, sprake van een forse groei (+8%) in het aantal Nederlandse huishoudens (60%) dat per jaar één of meerdere fairtrade levensmiddelen koopt.

Meer informatie via www.fairtradegemeentedordrecht.nl of www.waterbus.nl.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.