Woonvoorziening Colijnstraat sluit haar deuren

16 mei 2013
Woonvoorziening Colijnstraat sluit haar deuren

DORDRECHT - De Foyer, een woonvoorziening voor jongeren met complexe meervoudige problematiek, houdt op te bestaan. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten, na samenspraak met Woonbron, de beheerder van het complex aan de Colijnstraat.

De reden van sluiting is een lagere instroom van jongeren dan verwacht. Woonbron heeft de situatie met de omgeving besproken en vond sluiting een logische stap. Diverse zorgaanbieders huurden een ruimte in de Foyer. De meesten hebben inmiddels andere voorzieningen getroffen voor hun cliënten.
 
Voor dak- en thuisloze jongeren wordt nog naar vervangende huisvesting gezocht. Het college streeft ernaar in 2013, verdeeld over de stad, drie woningen met elk drie kamers als tijdelijke huisvesting voor deze jongeren te realiseren. Het pand aan de Colijnstraat wordt gesloopt. Tot die tijd gaat Woonbron het pand tijdelijk verhuren. De gemeenteraad is hierover inmiddels geïnformeerd.
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.