De Nieuwe Dordtse Biesbosch: beslissing uitgesteld

22 maart 2013
De Nieuwe Dordtse Biesbosch: beslissing uitgesteld

(eigen bericht volgens visie locale partij WEK)

DORDRECHT - Op dinsdag 19 maart jongsleden heeft de gemeenteraad wederom gesproken over de plannen voor de Nieuwe Dordtse Biesbosch.

Volgens de fractie WEK zijn de kosten zijn nu al veel te hoog (60 miljoen Euro) en zal het jaarlijks onderhoud veel geld kosten (400.000 Euro). In een tijd van bezuinigingen is dat niet te verkopen aan de bevolking van Dordrecht.
 
Fractie WEK stelt verder: "Onlangs heeft Beter voor Dordt-wethouder Harry Wagemakers een wijzigingsovereenkomst met de Hollandse Delta en de provincie Zuid-Holland getekend, zonder de raad daar van tevoren bij te betrekken. De raad was hier ontstemd over en de wethouder heeft erkend dat dat anders had gemoeten".
 
"WEK heeft de afgelopen tijd tweemaal vragen gesteld aan het college over tal van zaken die nog niet duidelijk zijn".
 
"In de vergadering van de adviescommissie werd duidelijk dat ook veel andere fracties zich zorgen maken over de onzeker financiële situatie en ook graag rustig de antwoorden op de vragen van WEK willen bestuderen. De voorzitter concludeerde dat het plan volgende week zeker niet afgehamerd kan worden. Het hele plan wordt teruggestuurd naar de agendacommissie, die zal bepalen wat er nu moet gebeuren". Aldus fractie WEK.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.