Voetbalclub ODS speelt laatste wedstrijd in zijn bestaan

21 mei 2013 door Hennie van der Zouw
Voetbalclub ODS speelt laatste wedstrijd in zijn bestaan

DORDRECHT - Komende zaterdag 25 mei speelt ODS de laatste wedstrijd in zijn bestaan. Mooie bijkomstigheid is dat in dit duel promotie naar de derde klasse kan worden bewerkstelligd. Dat zou een mooi begin betekenen voor de nieuwe fusieclub GSC/ODS, die op 1 juli ontstaat.
 
ODS kent een roemruchte en opmerkelijke historie. De Dordtse voetbalclub werd opgericht in 1911 en fuseerde in 1997 met Emma en ASW tot Sportclub Reeland. Die veranderde in 1997 z'n naam in Emma, waarop ODS zich losmaakte uit de club en zichzelf heroprichtte. De club heeft vijf seizoenen zelfstandig bestaan en werkt dus komend weekend de laatste (thuis)wedstrijd af. Het eerste elftal speelt in de na-competitie tegen T.E.C. uit Tiel.
 
De ploeg van trainer Raymond Sponselee wist het eerste duel in het seizoenstoetje bij Arkel met 3-4 te winnen. Omdat de Alblasserwaarders in het Pinksterweekend met 6-3 wonnen bij TEC heeft ODS de promotie geheel in eigen hand. Een gelijkspel volstaat voor promotie. Op sportcompex Stadspolders wordt zaterdag om half drie afgetrapt. Fusiepartner GSC speelt gelijktijdig eveneens om een ticket voor de derde klasse. GSC treft Zuilichem, op het neutrale terrein van Sleeuwijk.     
 
Ongeacht de afloop van beide wedstrijden sluiten ODS en GSC het seizoen feestelijk af. Komende zaterdagavond doen de eerste elftallen dat samen met hun aanhang en een week later, op 1 juni, is de kantine aan de Groene Zoom de plek van een zogenoemd slotfeest. Er wordt dan de hele dag gevoetbald en afgesloten met een feestavond, die alleen toegankelijk is voor leden en genodigden. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.