Controle op A16 levert vuurwapen en drugs op

24 mei 2013
Controle op A16 levert vuurwapen en drugs op

DORDRECHT - Bij verkeerscontroles op donderdagavond bij de A16 ter hoogte van Dordrecht en op de Laan der Verenigde Naties vonden agenten een vuurwapen en softdrugs. Ook werden meerdere bekeuringen uitgedeeld en de Belastingdienst legde beslag op 28 auto en inde ruim 42.000 euro.

Vuurwapen
Bij de controle in samenwerking met onder andere de Belastingdienst en de Koninklijke Marrechaussee werd de auto van een 28-jarige bestuurder gecontroleerd. In zijn auto werd een vuurwapen gevonden.

De 28-jarige Dordtenaar en zijn drie passagiers, mannen van 20, 32 en 40 jaar uit Rotterdam en Den Haag,  werden meteen aangehouden. De 32-jarige Rotterdammer bleek een mes bij zich te hebben. Het vuurwapen is in beslag genomen voor onderzoek. Het mes wordt vernietigd. Tegen het viertal is proces verbaal opgemaakt.

Softdrugs
Een Belgische automobilist negeerde het stopteken van de politie op de A16, waarna een achtervolging ontstond. Deze eindigde bij de Drechttunnel, waar de hij de macht over het stuur verloor. De auto raakte daarbij de vangrail met drie klapbanden als gevolg. Het duurde niet lang voordat hij volledig tot stilstand kwam. De twee inzittenden, Belgen van 23 en 25 jaar, bleken ruim 500 gram wiet in de auto te hebben en moesten direct boetes betalen van 4.000 euro in totaal. Hun auto is weggetakeld en het tweetal werd na betaling van de boetes weer in vrijheid gesteld.

Gestolen kenteken
Twee Belgen werden aangehouden, omdat ze met gestolen Belgische kentekenplaten rond reden. De twee werden langs de kant gezet toen de ANPR-auto van de politie hen betrapte. Het duo, mannen van 22 en 27 jaar oud, is aangehouden. Hun auto en de kentekenplaten zijn in beslag genomen en zullen worden onderzocht.

Overige resultaten
De Belastingdienst inde tijdens de controle ruim 42.000 euro aan openstaande vorderingen. Ook legde zij beslag op 28 auto's. Ook de politie inde openstaande boetes, in totaal zo'n 5.200 euro. Daarnaast werden er bekeuringen uitgedeeld voor snelheidsovertredingen, het rijden met te gladde banden, het niet hebben van een verzekering en het bezit van kleine hoeveelheden softdrugs.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.