Dordtenaar Robert Vreugdenhil wint Award Hulpverlener van het Jaar

25 mei 2013
Dordtenaar Robert Vreugdenhil wint Award Hulpverlener van het Jaar

DORDRECHT - Vrijdag 24 mei won Ambulanceverpleegkundige Robert Vreugdenhil in de beroepsgroep Ambulance de Award Hulpverlener van het Jaar 2013. Robert, die ook voorzitter is van de Stichting Reanimatie Drechtsteden, zet zich naast zijn werk op de ambulance, in om zoveel mogelijk mensen het reanimeren en het gebruik van de AED bij te brengen. Tijdens de feestelijke uitreiking werd een indrukwekkend filmpje vertoond met een man, die nog leeft dankzij de inspanningen van Robert Vreugdenhil.

De Award Hulpverlener van het Jaar is een initiatief van de Stichting Hulp voor Hulpverleners, die zich sterk maakt voor maatschappelijke rugdekking, support en professionele opvang van hulpverleners. De stichting zet zich met verschillende activiteiten in, met de bedoeling deze hulpverleners effectief, veilig en gezond hun beroep te laten uitoefenen. Hulp voor Hulpverleners is tot stand gekomen door samenkomst en samenwerking van een aantal Nederlanders die zich het lot van hulpverleners aantrekt.
 
De huidige Minister van Binnenlandse Zaken, Ivo Opstelten was aanwezig om samen met de oud-minister van Binnenlandse Zaken, mevrouw Spies, de Awards uit te reiken.
 
Vreugdenhil over de Award: “Geweldig. Dit had ik niet verwacht. Ik ben ook erg blij met de Award; een stimulans om door te gaan. Ik zou het fantastisch vinden, als de meldkamers in Nederland AED-Alert invoeren. Met AED-Alert kan de meldkamer een oproep uitdoen, in de hoop burgers snel, binnen de kritische zes minuten, hulp kunnen bieden aan slachtoffers van een hartstilstand”.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.