Weer of geen weer, zondag 26 mei feest in Dordrecht bij Weizigt

26 mei 2013 door Eva Baars
Weer of geen weer, zondag 26 mei feest in Dordrecht bij Weizigt

DORDRECHT - Vandaag, zondag 26 mei staat het terrein van Weizigt in het teken van het Nationale Kinderboerderijenweekend! Er valt van alles te doen, te proeven, te zien en te beleven. Koop snel je kaartje en kom ook!

In het weekend van 25 en 26 mei wordt landelijke de 20ste editie van het Nationale Kinderboerderijenweekend gevierd. Een weekend met speciale aandacht voor alle kinderboerderijen in Nederland omdat het best bijzonder is dat er zoveel kinderboerderijen zijn waar je lekker kunt genieten van de dieren. Ook Stadsboerderij Weizigt viert natuurlijk dit feestje mee. Op zondag 26 mei tussen 10.00 uur en 17.00 uur barst het terrein bijna uit zijn voegen van de leuke activiteiten. Wat kan je die dag allemaal beleven, zien, doen en proeven?

 • Speurtocht doen en pannenkoekje bakken
 • Schapen scheren (om 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur)
 • Armbandjes maken van wol
 • Popcorn maken
 • Proeven van al het lekkers uit onze tuin
 • Bijenstal bezoeken, een kaarsje maken en honing voor thuis kopen
 • Kraampjes met ambachtelijke spullen en etenswaar

Voor deze activiteiten worden vanaf woensdag 8 mei kaartjes verkocht. Deze kaartjes kosten €5,- en geven recht op:

 • Speurtocht & klein pannenkoekje bakken
 • Popcorn maken
 • 1 armbandje maken van wol
 • Tuinproeverij
 • Ben&Jerry's ijsje!

Elk uur start er een speurtocht die afgesloten wordt met het bakken van een klein pannenkoekje. De tijden voor deze speurtocht zijn: 10.30 uur, 11.30 uur, 12.30 uur, 13.30 uur, 14.30 uur en 15.30 uur. Voor elke ronde worden 50 kaartjes verkocht. Alle andere activiteiten gekoppeld aan het kaartje mogen gedurende de dag in willekeurige volgorde gedaan worden.

Vanaf woensdag 8 mei zijn de kaartjes te koop op de Stadsboerderij. Op woensdag en in het weekend in het Informatiepunt (geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur) en op andere dagen via de dierverzorgers op de Stadsboerderij (elke dag geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur). Kom jij ook?

De weersverwachtingen zijn niet al te best maar dat mag de pret niet drukken. Bij slecht weer verhuizen wij onze activiteiten naar binnen en bouwen daar een dubbel zo groot feest.

www.weizigtnmc.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.