Bondskampioenschap 2e Divisie Turnen Dames in Sportboulevard

27 mei 2013 door Hennie van der Zouw
Bondskampioenschap 2e Divisie Turnen Dames in Sportboulevard

DORDRECHT - In het weekend van 25-26 mei 2013 was de Sportboulevard in Dordrecht het domein voor turnend Nederland.
 
Gymnastiekvereniging DVO organiseerde dan namens de KNGU het Bondskampioenschap 2e divisie Turnen Dames. Meer dan 400 turnsters in de leeftijd van 8 tot ongeveer 20 jaar gingen strijden om het Nederlands kampioenschap in deze divisie. De turnsters die meededen trainen allemaal minimaal 40 uur per maand om op dit niveau te kunnen presteren. Via verschillende voorrondes hadden zij zich geplaatst voor deze grote finale op zaterdag 25 mei. Zondag 26 mei vonden aansluitend de individuele toestelfinales plaats.
 
Op zondagochtend vond tevens een wedstrijd voor de turnsters uit de allerhoogste divisie plaats. De kracht, souplesse en acrobatische manoeuvres van al deze dames en meisjes waren absoluut adembenemend.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.