Digitale diensten van de Bibliotheek A tot Z

27 mei 2013 door Hennie van der Zouw
Digitale diensten van de Bibliotheek A tot Z

DRECHTSTEDEN -  De tijd dat je alleen boeken kon vinden in de bibliotheek is voorbij. De Bibliotheek A tot Z biedt namelijk ook allerlei digitale diensten aan. eBooks, eReaders en games lenen, je eigen verhaal delen op Biebmaps, boeken verlengen met de Biebapp op je smartphone, in de vestigingen gebruik maken van de digitale bibliotheek, Muziekwebluister en gratis WiFi; dat kan allemaal bij de bibliotheek!
 
eBooks
Via de ePortal kunnen leden van de Bibliotheek A tot Z eBooks lenen en deze lezen op de eigen smartphone, pc, laptop, iPad of eReader. Per lid zijn maximaal 3 gratis eBooks voor maximaal 3 weken te leen. Behalve via het internet kan men in de bibliotheek ook eBooksticks lenen. Deze usb sticks met eBooks zijn gratis te lenen voor maximaal 4 weken en bevatten 4 of 5 eBooks van hetzelfde thema, zoals een moordstick, vakantiestick, dierenstick.

Online lid worden
Lid worden van de Bibliotheek A tot Z is nu wel heel makkelijk: met het nieuwe digitale inschrijfformulier kan men een Jeugd-, Basis-, Plus-, All-in- of Mini-abonnement online afsluiten. Na een snelle en veilige betaling met iDeal is het lidmaatschap direct te gebruiken.

Om zich meteen in te schrijven: www.debibliotheekatotz.nl/lidworden.

Apps
De Bibliotheek A tot Z biedt haar leden diverse handige en leuke apps aan. Zo is er de gratis BiebApp, waarmee materialen via de eigen smartphone te verlengen zijn. Daarnaast is er de LuisterBiebApp, een gratis app voor het beluisteren van digitale luisterboeken op de eigen smartphone. De apps kunnen worden gedownload in de Appstore of via Google Play.

eMuziek
eMuziek is een nieuw landelijk initiatief van bibliotheek.nl en Muziekweb, en is bedoeld als gids voor bibliotheekleden om muziek te ontdekken. Naast het beluisteren van muziek, is ook veel informatie over muziek op eMuziek te vinden.
Om het eens uit te proberen: www.emuziek.nl

Digitale bibliotheek
In alle vestigingen van de Bibliotheek A tot Z bevinden zich publiekspc’s met de digitale bibliotheek. Hierop kunnen bezoekers veel handige en betrouwbare bronnen gratis raadplegen, zoals de Consumentengids, uittreksels en recensies van boeken en digitale krantenartikelen. Ook kan men hier de 4,5 miljoen tracks van Centrale Discotheek Rotterdam gratis beluisteren via Muziekwebluister. Een soort Spotify, maar dan aangevuld met muziekadvies en achtergrondinformatie over muziek en artiesten.

Biebmaps
Biebmaps is de sociale digitale kaart vanDordrecht, Zwijndrecht en Ridderkerk. Het is een online community vol verrassende en interessante ontdekkingen, en nieuwe invalshoeken over de stad.  Of dit nou gaat over het verleden, het heden of de toekomst, Biebmaps is dé plek waar lokale informatie en wetenswaardigheden uit collecties van archieven, musea, kranten, bibliotheken én foto’s, filmpjes van inwoners samenkomt. Al deze verhalen brengt Biebmaps tot leven. Biebmaps is toegankelijk voor iedereen! Om het eens uit te proberen: www.biebmaps.nl.

Gratis WiFi
In de vestigingen Centrale Bibliotheek Dordrecht , Stadspolders Dordrecht, Walburg Zwijndrecht, Alblasserdam en Ridderkerk Centrum kunnen bezoekers gebruik maken van gratis WiFi.

Meer info 
Meer informatie over de digitale diensten zijn te vinden op www.debibliotheekatotz.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.