Gastvrijheid Dordrecht wordt opnieuw onderzocht

30 mei 2013 door Hennie van der Zouw
Gastvrijheid Dordrecht wordt opnieuw onderzocht

DORDRECHT - Het onderzoek naar de Meest Gastvrije Stad is dit jaar voor de vijfde keer van start gegaan. Uit de analyse van de resultaten van het onderzoek ‘Meest Gastvrije Stad’ bleek dat de bezoeker Dordrecht in 2012 6,3% hoger waardeerde dan in 2011. Op alle 27 aspecten werd de stad in 2012 beter beoordeeld dan in 2011. Dordrecht werd in 2012 onder andere hoog gewaardeerd vanwege het historische karakter. Ook de aspecten parkeren, bereikbaarheid van de stad met de auto, informatievoorziening openbaar vervoer en het openbaar vervoer naar en in de stad werden door de bezoeker hoger gewaardeerd dan in 2011.
 
“Je als gast welkom voelen”, daar gaat het om volgens Kees van Wijk, algemeen directeur van VVV Nederland. “Met het jaarlijkse onderzoek naar de Meest Gastvrije Stad brengen VVV Nederland en Van Spronsen & Partners horeca - advies de gastvrijheidsbeleving van bezoekers aan de 21 grootste steden op objectieve wijze in kaart. En daarmee maken wij zichtbaar waar consumenten belang aan hechten en helpen wij steden hun beleid ten aanzien van gastvrijheid verder vorm te geven”.
 
Lennert Rietveld, Van Spronsen & Partners horeca - advies: “In totaal bepalen zo’n 8.000 bezoekers aan de 21 grootste steden van Nederland de uitslag, op woensdag 9 oktober 2013 is bekend welke stad de ‘Meest Gastvrije Stad’ van 2013 is.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.