Zuidhovenkerk 50 jaar

30 mei 2013 door Hennie van der Zouw
Zuidhovenkerk 50 jaar

DORDRECHT - Op 20 mei jongstleden (2e Pinksterdag) bestond de Chr.Geref.Kerk van Dordrecht-Zuid 50 jaar. Dat werd gevierd met een jubileumavond voor de gemeente en belangstellenden op zaterdag 25 mei met gevarieerde beelden van 5 decennia van het bestaan.

Elk decennium werd gepresenteerd door een gemeentelid dat in die periode geboren werd. Via beelden en muziek werden gebeurtenissen uit de betreffende perioden teruggehaald en zag je het leven veranderen van de nog redelijk rustige jaren zestig via de roerige tijden van de jaren tachtig in de onzekere crisisperiode van het heden.

Het gemeentelijk leven kende soortgelijke wisselingen in deze vijftig jaar. Een heel scala van muzikaal talent gaf medewerking.

De zondagmorgen erna was er een dankdienst met als thema: “Wij prediken u Christus en die gekruisigd”, dat ook zichtbaar is in een gebrandschilderd raam aan de hoofdingang van het kerkgebouw.

In de middagdienst met extra aandacht voor de kinderen ging het over Jezus als de goede Herder en werd de dankbaarheid voor dit jubileum uitgezongen.

De jubileumcommissie zorgde met medewerking van meerdere gemeenteleden voor de uitgave van een boekje met historische en beschouwende terugblikken, enige thema’s die in de gemeente leven en enige interviews waarin een broeder en zuster die alle vijftig jaren meemaakten en een drietal jongere leden vertellen hoe zij het gemeente zijn beleven.

De grondtoon van het geheel van dit jubileum was: Soli Deo Gloria, alleen God de eer!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.