Politie bedankt helpers ongeval Oude Veerweg

31 mei 2013
Politie bedankt helpers ongeval Oude Veerweg

DORDRECHT -  De wijkpolitie van Dordrecht heeft op donderdagavond vier redders bedankt voor hun hulp. Samen haalden ze aan de Oude Veerweg in Dordrecht een man uit het water, nadat hij daar met zijn rolstoel te water was geraakt.

Het 46-jarige slachtoffer liet op maandagmiddag zijn hond uit bij het water langs de Oude Veerweg, toen hij per ongeluk te water raakte.

De vier redders, twee mannen en twee vrouwen van 59-68 jaar uit Dordrecht en Ridderkerk, schoten de Dordtenaar meteen te hulp toen ze hem in het water zagen liggen.

Drie van hen sprongen het water in en de vierde hielp vanaf de kant. Het slachtoffer werd snel de wal op gehesen en de hulpdiensten werden gebeld.

De man raakte niet gewond en is door een ambulance naar huis gebracht. De rolstoel werd door een takelwagen uit het water gehaald en thuis bij de man afgeleverd.

Vanzelfsprekend
Omstanders kunnen een slachtoffer vaak goed helpen, niet alleen door de hulpdiensten in te schakelen, maar ook door zelf ter plaatse hulp te bieden. Slachtoffers en hulpverleners zijn omstanders die eerste hulp verlenen erg dankbaar. Hoewel dit viertal het zag als hun burgerplicht om de te water geraakte man hulp te bieden, is dit niet altijd vanzelfsprekend. Daarom besloot de wijkagent hen te bedanken met een bos bloemen. Ook het 46-jarige slachtoffer maakte van de gelegenheid gebruik om zijn redders nogmaals persoonlijk te bedanken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.