Mogelijke locaties windmolens in beeld

31 mei 2013

DORDRECHT - Als er in Dordrecht windmolens worden geplaatst, zijn de locaties Dordtse Kil III en IV, Merwezone en Krabbepolder/Duivelseiland nadrukkelijk in beeld. Dat blijkt uit het voorstel van B&W aan de raad van Dordrecht.

In dat voorstel vragen B&W om een onderzoek naar belangen en regelgeving vanuit veiligheid, milieu en natuur en landschap voor deze locaties. Ook moet er een onderzoek komen naar deelname aan windenergie projecten op zee.

Het besluit van het college is een volgende stap in het verduurzamen van het energieverbruik in Dordrecht, een van de speerpunten van het Coalitieakkoord. Daarnaast sluit het aan op provinciaal en Rijksbeleid.

Uiteindelijk moet in 2020 eenvijfde deel van het energieverbruik uit duurzame bronnen komen zoals wind. Naar verwachting kan dat niet alleen op land, maar zal Dordrecht aansluiting moeten zoeken bij initiatieven op zee.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.