Het dak gaat eraf bij Het Hof

24 april 2013
Het dak gaat eraf bij Het Hof

DORDRECHT - De restauratie van Het Hof is al een aantal maanden in volle gang. Het monumentale pand moet uiteindelijk een interactief historisch museum worden.

Tot op heden verloopt alles volgens plan. De slechte vloerdelen en wanden zijn inmiddels verwijderd en er zijn nieuwe draagconstructies geplaatst. Daarnaast is er ruimte gecreeërd voor een nieuwe lift. De volgende stap is het dak.

De oude dakpannen worden verwijderd, de goede zullen worden hergebruikt. De kapconstructie wordt behouden en hersteld. Deze zolder gaat ruimte bieden aan installaties, en zal niet zichtbaar zijn voor het publiek.

Naar verwachting zal de gehele restauratie eind 2014 klaar zijn. Het museum start dan met tentoonstellingen en presentaties.
 
(Foto: Thymen Stolk)

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Hof
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.