Dronken man rijdt in op agenten

04 juni 2013
Dronken man rijdt in op agenten

DORDRECHT/HENDRIK-IDO-AMBACHT - Een 26-jarige man is aangehouden nadat hij met een auto inreed op twee agenten. Daarbij loste een agent een schot. De man was onder invloed van alcohol.

Agenten zagen zondagavond op de Spuibrug in Dordrecht een bestuurder die opviel door afwijkend rijgedrag. De auto stond onder meer  bij het verkeerslicht voor rechtdoor voorgesorteerd maar maakte een plotselinge manoeuvre naar rechts. De agenten volgden de auto  voor een controle.

Onder invloed
De auto werd geparkeerd op de Oudenhovenstraat. In het voertuig lagen diverse lege blikjes alcoholische drank. Op de parkeerplaats stond een man die de agenten herkenden als de passagier. De bestuurder was echter nergens te bekennen. Omdat er voldoende aanwijzingen waren dat de bestuurder onder invloed van alcohol was, besloten agenten zich verdekt op te stellen en te wachten tot de bestuurder terug zou keren.

Inrijden op agenten
Na zo’n twintig minuten kwam een tweede auto aanrijden. Vanuit deze auto renden twee personen naar de geparkeerde auto en stapten gehaast in. Toen zij achteruit het parkeervak uitreden, benaderden de agenten de auto en gaven een stopteken. De bestuurder gaf echter gas bij en reed op één van de agenten in. Die kon net op tijd opzij springen. Vervolgens zette de auto koers richting de andere agent. Daarop trok de eerste agent zijn wapen en schoot op de auto. De bestuurder ging er vandoor.

Aanhouding
De politie is een onderzoek gestart. In de nacht van zondag op maandag is een 26-jarige inwoner van Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden. De man was op dat moment onder invloed van alcohol. Hij verklaarde zelf dat hij de gehele dag veel gedronken had.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.