Geen gevaar voor overstromingen in de stad

04 juni 2013
Geen gevaar voor overstromingen in de stad

DORDRECHT - De hoge waterstanden in de rivieren in Duitsland lijken vooralsnog geen grote gevolgen te hebben voor de waterstanden rondom Dordrecht. Het water uit de Duitse rivieren is zaterdag of zondag bij Dordrecht, maar zorgt naar verwachting niet voor risicovolle waterstanden.

Door een combinatie van oostenwind en doodtij (bijna geen verschil in waterstand tussen hoog- en laagwater), blijven de waterstanden in verhouding laag. De coördinator hoogwaterbestrijding van de gemeente Dordrecht houdt de situatie scherp in de gaten. Als de verwachtingen worden bijgesteld, onderneemt de gemeente direct de acties die passen bij de verwachte waterstand.
 
Hoogwatermailservice
In Dordrecht zijn gevolgen van hoogwater vooral voor in het historisch havengebied te merken. Voor bewoners van het historisch havengebied heeft de gemeente een hoogwatermailservice ontwikkeld. Abonnees van deze service ontvangen bij verwacht hoogwater per mail een waarschuwing. Aanmelden kan via www.dordrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.