Twee personen zwaargewond bij DRC de Mol

05 juni 2013 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Aan de Vogelaarsweg bij de wielervereniging DRC de Mol zijn dinsdagmiddag twee personen zwaargewond geraakt bij een ongeval.
Waarschijnlijk is er een fietser en een skateboarder met elkaar in botsing gekomen op het wielerparcours.

Eén van de slachtoffers moest worden gereanimeerd. Een traumahelikopter uit Rotterdam heeft de nodige assistentie verleend. Het clubparcours was gesloten toen het ongeval gebeurde, dus er waren geen clubactiviteiten aan de gang. Over de de toedracht doet de politie nader onderzoek.

De politie meldt op haar site: De wielrenner die dinsdagmiddag 4 juni bij wielervereniging DRC de Mol betrokken was bij de botsing met een skateboarder blijkt een 65-jarige Papendrecht ter te zijn. Hij is zwaargewond geraakt bij deze aanrijding. Een ambulance bracht hem na een reanimatie met spoed naar het ziekenhuis. Het ongeval vond plaats op een wielerparcours aan de Vogelaarsweg op dinsdagavond.

Het trainingsparcours wordt gebruikt door fietsers, voetgangers en skaters. De 65-jarige kreeg op het parcours een frontale aanrijding met een skateboarder. De skateboarder, een man van 28 jaar uit Utrecht, brak zijn sleutelbeen. De wielrenner liep zwaar letsel op en moest door hulpdiensten ter plaatse worden gereanimeerd. Daarna werd hij naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat hij een hoofdwond, nekletsel en een klaplong had opgelopen. Hij ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.