Burgemeester verzoekt om ontslag in 2010

03 juni 2009

DORDRECHT - Burgemeester R.J.G. Bandell (1946) heeft H.M. de Koningin verzocht hem per 1 februari 2010 ontslag te verlenen als burgemeester van Dordrecht.

De burgemeester, die in augustus 63 jaar wordt, wenst - na ruim 41 jaar bij de overheid te hebben gewerkt – gebruik te maken van de regeling vervroegd uittreden (FPU-plus).

Door het terugtreden per 1 februari 2010 wordt het mogelijk dat een nieuwe burgemeester na de raadsverkiezingen van 10 maart 2010 met een nieuwe gemeenteraad en een nieuw college aan de slag kan.

Burgemeester Ronald Bandell werd op 16 juni 2000 in Dordrecht benoemd. Hij begon op 16 juli 1977 als jongste burgemeester van Nederland in Moordrecht. Voordien werkte hij onder meer als hoofd van de afdeling Molukken bij het ministerie van CRM. Tot 1987 bleef hij burgemeester van Moordrecht. In die periode – van 1982 tot 1985 – was hij tevens waarnemend burgemeester in Krimpen aan de Lek. In 1987 werd hij benoemd als burgemeester van Papendrecht en in 1995 van Alkmaar tot aan zijn benoeming in Dordrecht.

De burgemeester heeft gisteren het college en de gemeenteraad over zijn vertrek geïnformeerd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.