Burgemeester Ronald Bandell blij met lancering Dordtse Historische Kalender

06 januari 2010

DORDRECHT - Burgemeester R.Bandell is blij met de komst van de Dordtse Historische Kalender, die op zaterdag 16 januari vanaf half vier in het Hof wordt gelanceerd onder de vlag van Erfgoedcentrum DiEP. Hij zei in zijn tiende en laatste nieuwjaarstoespraak:

"Op 16 januari wordt de historische kalender in gebruik genomen. Een digitale en interactieve kalender die voor het beheer wordt ondergebracht bij DiEP. Het concept voor de historische kalender is een particulier initiatief, waarvoor alle lof. Het verleden is immers de schatkist voor de toekomst. Tegelijkertijd zeg ik bij iedere herdenking dat wie te veel hangt aan het verleden niet met beide benen op de grond staat. Iedere herdenking moet een verbinding hebben naar het heden en de toekomst."

Tot zover burgemeester Bandell.
Erfgoedcentrum DiEP met Alex van Leeuwen als projectleider historische kalender heeft het idee geadopteerd van het Platform Stedelijke Herdenking met Hans Berrevoets als voorzitter. Verder werken de vereniging Oud Dordrecht met Henk Bax als voorzitter en Erik Zindell van de regionale VVV mee.
Op donderdag 28 januari zwaait Bandell als eerste burger van Dordt af. Zijn opvolger Arno Brok wordt dinsdag 2 februari geïnstalleerd in de gemeenteraad. 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Hof
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.