Scheidend burgemeester Bandell tot ereburger benoemd

28 januari 2010
Scheidend burgemeester Bandell tot ereburger benoemd

DORDRECHT - Donderdagmiddag 28 januari heeft de gemeenteraad tijdens een buitengewone raadsvergadering besloten om burgemeester R.J.G. Bandell tot ereburger van de stad Dordrecht te benoemen.

Door zijn inzet en hartelijke verhouding met stad en regio en zijn vermogen om bruggen te slaan heeft de heer Bandell gedurende zijn 10-jarige burgemeesterschap (2000-2010) van Dordrecht een doorslaggevende rol gespeeld bij de realisatie van veel ontwikkelingen. Mede door zijn inspanningen zijn voorzieningen gerealiseerd, zoals het nieuwe politiebureau en het brandweeroefencentrum. Hij heeft zich zeer ingespannen voor de restauratie van monumenten als ’t Zeepaert en Huis Roodenburch (voormalig pand Holster).

Zijn inspanningen en bindend vermogen hebben er toe geleid, dat de dialoog met burgers intensiever geworden is, met daarbij vooral de aandacht voor integratievraagstukken, de kwaliteit van de dienstverlening en de veiligheid in de stad. En, zeker niet onbelangrijk: hij heeft veel persoonlijke aandacht voor ‘zijn' inwoners.

Daarnaast heeft hij zich vol energie ingezet voor de bestuurlijke samenwerking tussen de zes Drechtstedengemeenten. Zo kregen Drechtsteden als enige regio geld van het rijk voor grote stedenbeleid. In de samenwerking werd het accent verlegd van beleid naar uitvoering. De Drechtsteden hebben inmiddels een aantal gezamenlijke uitvoeringsorganisaties zoals de Sociale Dienst, het Service Centrum, het Onderzoekbureau en Gemeentebelastingen.

Bij het ereburgerschap hoort een gouden legpenning. Als inscriptie voor deze penning is de volgende tekst gekozen:

‘R.J.G. Bandell, een integer diplomaat met oprechte aandacht voor mensen, 2000-2010”

Foto:Thymen Stolk meer foto's www.thymenstolk.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.