Khotinsky naam voor café / bar in het Energiehuis Dordrecht

12 januari 2013
Khotinsky naam voor café / bar in het Energiehuis Dordrecht

 UP DATE

Colimnist Kees Thies schrijft vandaag in Ad De Dordtenaar over namen voor horecazaken en zet kanttekeningen bij de betekenis van KHOTINSKY. Hij toont zich een liefhebber van poffertjessalon Visser dat al veertig jaar eigendom is aan de Groenmarkt van de bijna 65-jaar jonge Jaap Mol. Hij nam de TIJD ook bij de TIJD, maar de link tussen  Dordrecht en KHOTINKSKY in het energiehuis levert hem geen verhaal op.

 

 

We berichten eerder:

Het Energiehuis klinkt Nederlands, maar de horeca kiest voor KHOTINSKY. De naam doet denken aan een uitvinder en ondernemer uit Rusland. Aan de vooravond van de bevrijding van Dordrecht in december 1813, door Kozakken uit Rusland, lijkt er ook een link te zijn met de geschiedenis.

Het bedrijf stelt zich in elk geval alvast voor in een eigen persbericht, maar geeft op de naamkeuze geen eigen toelichting.

Persbericht

DORDRECHT, Medio februari 2013 opent het nieuwe grand café | bar | bistro KHOTINSKY zijn deuren. Deze nieuwe horecagelegenheid, geëxploiteerd door het Dordtse bedrijf Fles&Mes, bevindt zich in het Energiehuis aan de Noordendijk in Dordrecht. Khotinsky wordt een bijzondere place to be met een unieke uitstraling. Khotinsky is voor een breed publiek toegankelijk voor zowel lunch, diner of borrel in een bijzondere omgeving.

Energiehuis
Toen de gemeenteraad op 22 februari 2011 een goedkeuring gaf om het Energiehuis om te bouwen tot een multifunctioneel gebouw met plaats voor een grand café en diverse organisaties voor de (podium)kunsten, reageerde de directie van Fles&Mes halverwege 2012 op de openbare aanbesteding en stapte daarmee in een uniek project. Naast het grand café Khotinsky, met 250 zitplaatsen, verzorgt Fles&Mes tevens exclusief de banqueting en evenementencatering in het gehele complex van het Energiehuis.

KHOTINSKY
Na een maandenlange verbouwing en voorbereiding zal Khotinsky medio februari openen en een nieuwe ontmoetingsplek worden binnen de stad Dordrecht en omgeving. Met een oppervlakte van 450 meter, stijlvolle en comfortabele inrichting en een warme sfeer zal elke bezoeker van Khotinsky zich snel thuis laten voelen. Het nodigt men al snel uit om plaats te nemen op het podium, aan de centraal gelegen bar, comfortabele sits of lange leestafels. Een ongedwongen locatie waar de klassieke horeca samen komt met de wensen en ideeën van nu en straks.

Er is voor elke gelegenheid wat wils. Een heerlijke lunch, diner met vrienden of collega’s, een goed glas wijn met een hapje of ’s avonds een speciaal bier drinken met je vrienden. Ons keukenaanbod is gebaseerd op de bekende klassieke gerechten in een eigentijds jasje en daarbij maken we graag gebruik van eerlijke, verse en verantwoorde producten. Maar bij Khotinsky kan de bezoeker meer verwachten dan een heerlijk culinair aanbod. In het weekend en avonduren wordt er extra aandacht besteed aan een sfeerverhogende programmering door o.a. muzikale invulling. Zowel het Energiehuis als het grand café Khotinsky is gemakkelijk bereikbaar met openbaar vervoer en/of eigen vervoer. Parkeren kan op het parkeerterrein naast het Energiehuis.

Kortom een zeer dynamische en veelzijdige locatie die in dit nieuwe jaar zeker een bezoek waard is!

Wil (aldus het persbericht)

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.