Horeca in Dordt vreest voor valse concurrentie van het Energiehuis

18 februari 2013

DORDRECHT -  De horecaondernemers in Dordrecht vrezen dat met de komst van het Energiehuis de horeca in de binnenstad daar onder gaat lijden. Zeker als in dit nieuwe trefpunt voor muziek en cultuur wellicht ook andere commerciële activiteiten gaan plaatsvinden, zoals dans- of thema avonden. In het AD/DE Dordtenaar waarschuwt Ad van Loon, bestuurslid van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Drechtsteden, daarvoor. ,,Als het Energiehuis doet waarvoor het is opgericht, is er niet veel aan de hand. Dan zitten ze niet in ons vaarwater”, zegt hij.
Maar de angst is echter dat een organisatie als Bibelot ook in de vijver gaat vissen van de commerciële ondernemers. ,,Dat zou niet eerlijk zijn”, aldus Van Loon, die zelf het Dolhuis exploiteert. Ook in andere opzichten ligt volgens de horeca oneerlijke concurrentie van het Energiehuis op de loer. Als de zalen niet vollopen zouden die weleens commercieel verhuurd kunnen worden.
Volgens de gemeente hoeft de horecasector daarvoor niet bang te zijn.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.