Nephuwelijken voor een dag

10 juni 2013 door Hennie van der Zouw
Nephuwelijken voor een dag

DORDRECHT - De Sint Jacobskapel leek afgelopen zaterdag wel het middelpunt van de allereerste Dordrecht Pride. Enkele tientallen homo stelletjes gaven elkaar daar het Jawoord, al was het maar voor een dag.

Dit allereerste roze evenement voor homo's, lesbiennes, en transseksuelen vond op verschillende plekken in Dordrecht plaats. Maar de grootste trekpleister was de Sint Jacobskapel. Trouwjurken en pakken hingen gereed. Drie echte trouwambtenaren stonden hier tussen 10 en 5 uur klaar om alle huwelijken voor een dag op een officiële manier te sluiten. Trouwakte werd gelijk meegegeven..........

Foto: Fokko van der Straaten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.