Fietsenstalling achterkant Station wordt onder handen genomen

11 juni 2013 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - In AD De Dordtenaar van heden vernam WEK via het betreffende krantenartikel dat de gemeente Dordrecht eindelijk van plan is om de fietsenstalling aan de achterkant van het station onder handen te nemen.

Zoals wij onlangs in onze woordvoering over het jaarverslag van 2012 al aangaven: “WEK is voorstander van een fietsvriendelijke stad, te beginnen met een betere en veiliger fietsenstalling achter het station”.

Reizigers moeten met goed fatsoen hun fiets kunnen stallen in een betrouwbare en geschikte omgeving, zonder zich te hoeven afvragen of hun fiets er bij terugkomst nog staat.

Een verdubbeling van het aantal stallingplaatsen achter het station moet volgens WEK een oplossing bieden.
 
Verder heeft de fractie WEK al in maart 2012 gevraagd aan het college om te werken aan een efficiënte, veilige en volwaardige gebiedsinrichting aan de achterkant van het station.WEK is ondertussen zeer benieuwd naar het (her)-inrichtingsplan dat in september 2011 in onderzoek was en waar sindsdien niets meer van is vernomen. Het lijkt WEK sterk dat hier in 2013, anderhalf jaar later, nog niets mee gedaan is.

Een duidelijke routing voor voetgangers en fietsers van het station naar het Weizigtpark is nog steeds niet aanwezig, en van een verbetering van de aansluiting van het NS-terrein op het park is nog steeds geen sprake. Bovendien is er capaciteitsgebrek bij de aanwezige fietsenstalling.

De geluidsschermen aan de achterkant van het station zien nog steeds groen van de aanwezige algen en er zijn ook plekken met graffiti: onaangenaam uitzicht. WEK heeft begrepen dat Prorail beheerder is en dus verantwoordelijk voor de reiniging van de schermen. De gemeente heeft in 2012 aan Prorail gevraagd of de schermen gereinigd konden worden, maar tot op heden is hier blijkbaar nog geen gehoor aan gegeven. Een goede reden om nu voorvarend op te treden en Prorail  te wijzen op zijn onderhoudsverplichtingen.

WEK zal aan het college vragen hoe het staat met de zogenoemde Taskforce en of er nog schouwrondes worden gemaakt. Zo ja, wat zijn dan de bevindingen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.