ASZ schenkt ambulance aan Roemenië

11 juni 2013
ASZ schenkt ambulance aan Roemenië

DORDRECHT/SLIEDRECHT/ZWIJNDRECHT - Het stadje Brad in Roemenië ontvangt nog deze maand een zeer mooie ziekenwagen uit Nederland. "Is hij gebruikt? Hij lijkt wel nieuw", zeiden vertegenwoordigers van de Stichting Sliedrecht-Orastie (SSO) zelfs verbaasd, bij de feestelijke overdracht van de auto op 10 juni. De Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid heeft 300.000 kilometer lang perfect voor de auto gezorgd. Bedrijfseconomisch gezien is de wagen nu op. Maar technisch nog lang niet.

De Ambulancedienst doet vanaf nu mee met de buitenlandse samenwerking van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Het ziekenhuis van Orastie (de partnergemeente van Sliedrecht) krijgt al drie jaar lang met regelmaat medische en andere goederen cadeau, die in de ziekenhuizen van Dordrecht, Zwijndrecht en Sliedrecht buiten gebruik gesteld zijn. Door de deskundige bemiddeling van SSO weet het Albert Schweitzer ziekenhuis zeker dat de spullen goed terechtkomen en verstandig gebruikt worden.

Zo'n kanaal wilde de ambulancedienst ook hebben. Jaarlijks moet zij één auto afstoten. Die mag weggegeven worden, mits zeker is dat hij goed terechtkomt. De nu geschonken Volkswagen T5 gaat naar Brad, een buurstad van Orastie. In Orastie hebben ze al goede ambulances. Brad daarentegen heeft zo'n auto nog keihard nodig. Samen met zes dozen gebruikte ambulancekleding gaat de wagen spoedig op weg naar Roemenië.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.