Vrijwilligers van Andreaskerk in Wielwijk helpen achter de voordeur

04 januari 2011

DORDRECHT -Omzien naar elkaar en de kerk die present ook voor mensen, die problemen en zorgen hebben. Mensen van de hervormde Andreaskerk in Wielwijk in Dordrecht zetten zich daarvoor in

 

 

Het gaat heel goed met het uitdelen van het voedsel waarvan de houdbaarheidsdatum dreigt te verlopen! Elke avond gedurende de werkweek gaat één van de 10 vrijwilligers van onze gemeente  naar Albert Heyn en levert vervolgens een tas met boodschappen af op een adres, aangeleverd door “Achter de Voordeur”.

Een reactie van één van de vrijwilligers: de boodschappen wegbrengen:  het blijft een feest en een voldaan gevoel geven. Laatst ook weer - dat was vorige week -: nieuwe mensen die heel blij ermee waren en me spontaan om de hals vlogen. Je doet iets kleins in mijn ogen maar voor die mensen betekent het zo veel en daar kikker je zelfs van op ook als je echt doodmoe bent en je wel eens met lood en tegenzin in je schoenen erop uit trekt:  je komt er blij en uitgerust vandaan. Achter de Voordeur werkt ondertussen aan een oplossing van het probleem in het gezin, zodat na een aantal weken een ander gezin in aanmerking kan komen. Ook hier mogen we daadwerkelijk “Kerk in de Wijk” zijn!! We danken onze God en Vader dat wij om mogen zien naar onze naaste, in liefde! De mensen weten dat de vrijwilligers van de kerk zijn, en de ervaring is dat soms in een heel klein gesprekje contacten gelegd worden. En daar is zoveel behoefte aan!

 


Daarnaast is de Andreaskerk bij een stichting betrokken:

Over het project:

Stichting Achter de Voordeur heeft de volgende doelstellingen:
-    Vroegtijdig signaleren van problemen
-    Verbeteren van problematische situaties van huishoudens
-    Bevorderen van onderlinge betrokkenheid in de wijk
-    Mobiliseren van talenten en vaardigheden van gezinsleden in Wielwijk

Vanuit de Andreaskerk zijn we bij de volgende activiteiten van deze stichting betrokken:

Kortdurende hulp
Als er problemen gesignaleerd zijn, wordt gekeken hoe er het beste hulp geboden kan worden. Het is een prachtige mogelijkheid om hier als kerk bij aan te sluiten! Men wil heel graag met ons samenwerken omdat er heel veel werk ligt. Wij zijn blij met de mogelijkheid om in liefde “om te zien” naar de mensen die het moeilijk hebben. Want dat is een opdracht die wij vanuit de Bijbel meekrijgen! We mogen laten zien – en misschien er ook over vertellen als de relatie daar is - Wie onze inspiratiebron is: onze levende God en Vader!
Gemeenteleden kunnen nog meer ingezet worden voor kortdurende hulp bij allerhande problemen (hulp bij achterstand in de administratie/het opknappen van een verwaarloosd tuintje/enzovoorts).
De Andreaskerk krijgt van de stichting ook weer adressen van de “allerarmsten in de wijk”, waarvoor we een kerstpakkettenactie gaan organiseren.

Weggeefproject
Wat de ene hand krijgt, wordt met de andere hand doorgegeven. Dat is de gedachte achter het “weggeefproject” van Stichting Achter de Voordeur. Veel gemeenteleden boden reeds spullen aan. Andere gemeenteleden van de Andreaskerk hielpen de ruimte - onder de Kansenflat in de Van Kinsbergenstraat - in te richten met alle gekregen spullen. Soms is er haast teveel, en is er ruimte tekort. In principe is alles welkom. Onze hulp blijft nodig en zou uitgebreid kunnen worden. We zijn als Andreaskerk gevraagd mee te helpen met het beheren van dit project, waarbij onder andere alles in de computer bijgehouden kan worden.
Hebt u goede spullen over, wilt u meehelpen in Wielwijk of heeft u vragen:

(bron informatie Andreaskerk/Wiewlijk)

 

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.