PvdA Drechtraadfractie heeft zorgen over oplopende ICT uitgaven

26 maart 2013
PvdA Drechtraadfractie heeft zorgen over oplopende ICT uitgaven

DRECHTSTEDEN - Al diverse malen is het onderwerp ICT (Informatie & Automatisering) aan de orde geweest in de Drechtraad. Het doel is om de ICT-systemen in de 6 Drechtsteden te stroomlijnen en op elkaar af te stemmen. Dit om de efficiency te verhogen, de kwaliteit van dienstverlening (ook naar inwoners en bedrijven) te verhogen en het gebruik te vereenvoudigen.

De PvdA steunt van harte deze doelstelling. Echter in de praktijk zien wij keer op keer dat er steeds opnieuw forse kredieten worden aangevraagd, terwijl de stroomlijning / afstemming van de systemen nog lang niet voltooid is.
 
Nu blijkt dat er opnieuw een enorm bedrag wordt gevraagd - 14 miljoen. Dit omdat de gehele ICT-structuur opnieuw moet worden vervangen. En waarom? Om de zaak op orde te krijgen. Hierover maakt de PvdA zich grote zorgen. Zeker in deze tijd van bezuinigingen is dat een enorm bedrag. Het is weliswaar een lastige materie, maar de PvdA wil zo goed mogelijk de controle houden via de Drechtraad. Daar is de Drechtraad voor.
 
De PvdA stelt dan ook 7 vragen aan het Drechtstedenbestuur om veel meer duidelijkheid te krijgen. Ook wil de PvdA een Drechtsteden Werkgroep (met deskundige Drechtraad/Raadsleden) instellen die zich met deze materie gaat bezighouden en de Drechtraad hierover adviseert.
 
Het Transitieplan I&A (Informatisering & Automatisering) Drechtsteden worden tijdens de Drechtsteden Dinsdag 2 april a.s., incl. de vragen van de PvdA, besproken.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.