Coffee etc. breidt assortiment uit

12 juni 2013
Coffee etc. breidt assortiment uit

DORDRECHT - Coffee etc, de speciaalzaak voor koffie, thee en chocolade aan de Groenmarkt in de historische binnenstad, heeft een mooi nieuw product toegevoegd aan het chocoladeassortiment: Belgische bonbons. "De laatste tijd kregen wij steeds meer vraag naar kwaliteitsbonbons, en natuurlijk geven wij dan graag gehoor aan die hartekreet van onze klanten."

Heerlijke smaken
Coffee etc./De SmaakRepubliek heeft gekozen voor de mooie bonbons van Daskalidès uit Gent in België. Want volgens de eigenaars van de winkel moet je voor kwaliteitsbonbons toch echt in België zijn. De klanten kunnen zelf hun keuze maken uit een breed assortiment, van romig wit tot stevig-puur. Bijvoorbeelde de ‘Palet Lemon’ (witte chocolade met citroenganache), of de pure chocoladebonbon met origine-chocolade uit Colombia (‘Palet Santander’). Of wat dacht u van de ‘Kenya noir’, pure chocolade met hazelnootpraliné, Keniaanse koffie en cacaonibs.

Daskalidès
Daskalidès is de naam van de Griekse familie die in 1923 naar Gent, België, kwam; vader Daskalidès begon daar in 1931 een banketbakkerij/tearoom. Vanuit deze zaak lanceerde de oude Daskalidès zijn bonbon-lijnen onder de namen Leonidas en Daskalidès. Zijn zoon Jean was toen ook al voor het bedrijf werkzaam; hij kreeg Leonidas onder zijn hoede, maar deze lijn werd verkocht.

Toen Jean in 1979 aan het hoofd van het bedrijf kwam begon de internationale uitbreiding van de chocolademakerij. Onder Jeans zoon Alexandre, die in 1987 de leiding overnam, kreeg het bedrijf de Franse prijs Laurier d’Or de la Qualité voor de uitzonderlijke kwaliteit en smaak van de chocolade. Tegenwoordig werkt Daskalidès samen met Bouchard, een andere Belgische chocolademaker.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.