Wantijpop op zoek naar hét goede doel van 2013

26 april 2013
Wantijpop op zoek naar hét goede doel van 2013

DORDRECHT - Wantijpop is op zoek naar hét goede doel van 2013. Verenigingen en instanties uit de regio krijgen de mogelijkheid om zichzelf tijdens het Dordtse festival te promoten en geld in te zamelen. De voorrondes zijn online via Facebook, op 29 mei vindt de finale in de Poplounge in het Energiehuis plaats. Wantijpop verwacht dat het goede doel € 5.000, op kan halen.

Voor de organisatie is het de tweede keer dat zij Wantijpop organiseren, maar de eerste keer dat er een goede doelen actie aan verbonden is. Maarten Stok, BOD Groep: “Het blijft spannend om een actie als deze te organiseren, maar evenementen kunnen een belangrijke maatschappelijke rol spelen voor de regio en deze actie is daar een mooi voorbeeld van. We bieden stichtingen en verenigingen in de omgeving op deze manier een mooie kans om in deze crisistijden toch nog wat extra’s te verdienen.”

De actie bleek eerder in Breda al succesvol, waarna de organisatie heeft besloten het ook in Dordrecht te proberen. Afgelopen jaar haalde Zomerkampen bij Breda Live met hun initiatief bijna €10.000,op. Verenigingen en instanties uit de regio Drechtsteden krijgen de mogelijkheid om Wantijpop als platform te gebruiken en zo geld in te zamelen. Via een app op Facebook op www.facebook.com/wantijpop kunnen de goede doelen zich aanmelden en zichzelf zo goed mogelijk profileren.

Het is aan de organisaties zelf om zoveel mogelijk stemmen of likes te verzamelen. De top drie goede doelen met de meeste likes gaan door
naar de finale. Daarnaast deelt de organisatie nog een wildcard uit aan het goede doel met het meest originele plan. In de finale worden de plannen aan een jury gepresenteerd en wordt er een winnaar gekozen die haar plan mag uitvoeren.

Wantijpop
Wantijpop is het festival van Dordt waar verschillende stromingen muziek, mensen en leeftijden samen genieten van lokale muziek tot nationale top acts in een tot tuinfeest omgetoverd Wantijpark. Op zaterdag 15 juni wordt het Wantijpark omgetoverd tot een intiem, gratis tuinfeest voor vrienden en families met picknicktafels, gezellige kleedjes en lampjes. De intimiteit en gemoedelijke sfeer zijn typisch Wantijpop, maar het belangrijkste blijft natuurlijk toch de muziek. Op de verschillende podia zijn zowel regionale talenten als nationale topacts terug te vinden.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.