Kans op gratis energiescan op energiebesparingsmarkt

07 november 2012
Kans op gratis energiescan op energiebesparingsmarkt

DORDRECHT - Bezoekers van de eerste Energiebesparingsmarkt op 7 november in Dordrecht maken kans op een gratis energiescan voor hun eigen woning. En er is volop informatie over maatregelen om het energieverbruik te verminderen.
De markt wordt gehouden van 18.30 tot 21.30 uur in de Duurzaamheidsfabriek (het gouden gebouw) aan de Leerparkpromenade 50. De toegang is gratis.
Tijdens de markt delen bewoners hun ervaringen op het gebied van energiebesparing. Verder geven ruim 30 bedrijven en organisaties informatie over producten en mogelijkheden voor in en om het huis. Ook kunnen bezoekers aangeven of ze interesse hebben om gezamenlijk lokaal of regionaal energie op te wekken, door bijvoorbeeld gezamenlijk te investeren in zonnepanelen.
Onder de bezoekers worden verschillende energiebesparende artikelen verloot en zij maken kans op een gratis energiescan van de Energie Coöperatie Dordrecht. De scan geeft woningeigenaren inzicht welke energiebesparende maatregelen ze kunnen nemen.

Presentaties
Over de energiescan wordt een presentatie gegeven door Susteen. Louis van den Bergh vertelt hoe hij zijn bestaande woning in Sterrenburg zo heeft ingericht dat hij vrijwel geen energie meer hoeft in te kopen. Adam Moolenburgh vertelt over zijn nieuwbouw nul-energiehuis in Warnsveld.
Bert Bakker van Milieufederatie Zuid-Holland geeft een presentatie over Hier Opgewekt, hét kennisplatform voor lokale duurzame energie initiatieven. Jan de Keizer van het Platform Duurzaamheid Dordrecht peilt de interesse voor een dergelijk initiatief in de Drechtsteden.
Dorine Putman van de ASN bank beantwoordt vragen onder de titel  Geld speelt (g)een rol voor het financieren van initiatieven van bijvoorbeeld VVE's.
Roel Beuker vertelt over biomassa kachels. Verder is er een presentatie over praktische tips voor thuis. Alleen ander gedrag bespaart al tientallen tot honderden euro's.

Platform Duurzaamheid
De Energiebesparingsmarkt is een initiatief van het burgerplatform Duurzaamheid Dordrecht. Dat wil met dit speciale Duurzaamheidscafé zoveel mogelijk inwoners uit de Drechtsteden informeren over mogelijkheden om hun energieverbruik terug te dringen. Energie wordt steeds duurder, de fossiele brandstoffen schaarser. Energie besparen is goed voor het milieu, de aarde en voor de portemonnee.
Hoofdsponsor van de markt is Mol Verhuur Dordrecht.
Meer informatie over het programma en de standhouders staat op www.dordtduurzaam.nl.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.