Drechtsteden recht op het doel af met Energiescan

12 juni 2013 door Hennie van der Zouw
Drechtsteden recht op het doel af met Energiescan

DRECHTSTEDEN - Met de aftrap van het project 'Energiescan' op 11 juni 2013 gaan de Drechtsteden recht op hun doel af! Zij streven naar 2% minder energieverbruik per jaar tot 2020 en zetten daarvoor tot medio 2014 de Energiescan in. Die maakt energiebesparen voor woningeigenaren eenvoudig en aantrekkelijk. Woningeigenaren worden schriftelijk benaderd onder het motto: "Energiescan, je huis verdient het!".

Voor wie?
Eigenaren van woningen in de Drechtsteden gebouwd vóór 1976 (geen monument), die een tot 30% lagere energierekening willen, kunnen de Energiescan met een flinke korting aanvragen via www.jehuisverdienthet.nl  Bedoelde huiseigenaren in Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht ontvangen automatisch een uitnodiging. Inwoners van Dordrecht gaan voor het aanvragen van de scan naar www.energiedordrecht.nl.

Het aanbod
Met de Energiescan zien huiseigenaren snel en eenvoudig dankzij welke maatregelen energie kan worden bespaard en tegelijkertijd het comfort van de woning kan worden verbeterd. Er is precies te zien hoeveel bespaard kan worden en wat de terugverdientijd van maatregelen is. Na de scan kunnen geïnteresseerden bovendien rekenen op een vrijblijvende en scherpe offerte voor de meest effectieve maatregelen. Wie daarvoor kiest, kan ook het uitvoeren van de maatregelen laten verzorgen. Direct een offerte aanvragen voor maatregelen behoort ook tot de mogelijkheden.

Wijk voor wijk
De scan is in Dordrecht al een tijdje beschikbaar, maar wordt nu in alle Drechtstedengemeenten aangeboden. De eerste brieven, met daarin het aanbod van de scan, worden eind juni bezorgd bij een deel van de woningeigenaren in Hendrik-Ido-Ambacht (de gemeente die het project namens de Drechtsteden coördineert). Vervolgens wordt om de twee weken een andere wijk aangeschreven in één van de Drechtstedengemeenten. Dat gaat zo door, tot medio 2014 alle woningeigenaren in de doelgroep zijn benaderd.

Door wie?
De Energiescan is een initiatief van de Drechtstedengemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht in samenwerking met Energiecoöperatie Dordrecht en Susteen BV. Wie zich aanmeldt wordt  gebeld voor een afspraak voor een huisbezoek, door een adviseur van Susteen. Susteen voert de Energiescan in de woning uit en stuurt  daarna een adviesrapport met  daarbij ook een offerte van Susteen, gebaseerd op gunstige prijsafspraken met uitvoerende partijen in de regio. Susteen kan het uitvoeren van de maatregelen laten verzorgen voor mensen die daarvoor kiezen.

Foto Richard van den Hoek: De foto is gemaakt tijdens de Drechtstdendinsdag op 11 juni in Zwijndrecht

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.