Nationale Korfbaldag bij vijf korfbalclubs

13 juni 2013
Nationale Korfbaldag bij vijf korfbalclubs

DORDRECHT - Op zaterdag 22 juni is Dordrecht het centrum van de nationale korfbalbeleving. Bij de vijf korfbalclubs in de stad, DeetosSnel/Volhuis, Oranje Wit, Sporting Delta, Movado en KC Dordrecht, krijgt dan de Nationale Korfbaldag (NKD) gestalte. De Nationale Korfbaldag is uitgegroeid tot dé afsluiter van het korfbalseizoen.

Dordrecht geeft de NKD, die de voorbije jaren in onder andere Eindhoven, Bennekom, Rotterdam, Papendrecht en Pijnacker plaatsvond, een uniek karakter door het evenement over vijf locaties te verdelen. Het programma staat helemaal klaar.
 
KC Dordrecht houdt een spelletjesochtend voor de jongste jeugd, bij Movado is een toernooi voor G-korfballers, Oranje Wit huisvest het NK schoolkorfbal, bij Sporting Delta zijn de finales om de nationale titels bij de B- en C-jeugd (om 13.30 uur en 11.00 uur) en de finales voor de landstitels bij de A-junioren en senioren zijn om respectievelijk 16.30 uur en 19.00 uur bij DeetosSnel. Ook worden er clinics door internationals gegeven.
 
Thuishaven
“Het enthousiasme van de lokale korfbalclubs en partners maakt het mogelijk om onze stad in beweging te krijgen en te tonen waar de stad goed in is. Met maar liefst vijf clubs die gezamenlijk 2500 leden hebben, kunnen we met recht zeggen dat korfbal een grote sport is in onze stad", vertelt Rinette Reynvaan, wethouder van sport.
 
Ze vervolgt: "In Dordrecht geven we daarom volop ruimte aan deze veelzijdige sport. Van talentontwikkeling tot topsport, van regiocompetitie tot interlands. De thuishaven van deze sport is Dordrecht”.
 
De NKD wordt georganiseerd door de vijf lokale korfbalclubs, het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond en Sportbedrijf Dordrecht.
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.