Twee aanhoudingen voor poging inbraak

13 juni 2013 door Hennie van der Zouw
Twee aanhoudingen voor poging inbraak

DORDRECHT - Twee Dordtenaren zijn op heterdaad aangehouden omdat ze er van verdacht worden betrokken te zijn bij een inbraak in een sigarenwinkel op het Vogelplein. De inbraak vond plaats op donderdag in de vroege ochtend en werd gezien door een getuige die meteen 112 belde.

Bij de inbraak werd een ruit ingeslagen, wat voor veel lawaai zorgde. Een getuige ging poolshoogte nemen en zag dat vier mannen in probeerden te breken. Toen het viertal de getuige zag bedreigden ze hem, waarna ze wegrenden. Agenten gingen snel ter plaatse en konden na een achtervolging door een brandgang een 21-jarige verdachte aanhouden, toen hij zich in een tuin van een woning aan de Sperwerstraat probeerde te verstoppen. De politie zocht de omgeving af naar de andere drie verdachten, een politiehelikopter zocht vanuit de lucht. In een tuin aan de Noordendijk vonden agenten een tweede verdachte, van eveneens 21 jaar oud, en hielden hem aan. De twee laatste verdachten wisten te ontkomen.

Mogelijk zijn de vier niet alleen verantwoordelijk voor de poging tot inbraak in de sigarenwinkel, maar ook voor de vernieling van een PIN-automaat naast de zaak. De twee aangehouden 21-jarigen zitten ingesloten en worden verhoord.

De politie zet het onderzoek voort. Bent u getuige geweest of heeft u iets gezien dat mogelijk met deze inbraak en vernieling te maken kan hebben? Neem dan contact op met de politie via 09090-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.