Sanquin viert tien jaar Wereld Bloeddonordag

14 juni 2013
Sanquin viert tien jaar Wereld Bloeddonordag

DORDRECHT - Stichting Sanquin Bloedvoorziening viert vandaag de tiende editie van Wereld Bloeddonordag in Dordrecht. Sanquin zette daar donors in het zonnetje.

De heer Swijnenberg uit Dordrecht gaf op Wereld Bloeddonordag voor de laatste keer bloed. De 70-jarige donor droeg het stokje over aan een nieuwe donor, Patricia Van der Pluim. Jaarlijks worden er ruim 25.000 levens gered met bloed. Eén donatie helpt al vijf patiënten.

De tiende Wereld Bloeddonordag was een groot succes op de afnamelocatie in Dordrecht. De medewerkers van Sanquin bedankten alle donors voor hun belangeloze donatie. Vandaag zijn er in totaal 37 afnamelocaties in Nederland geopend.

Martinet Constant van Stichting Sanquin Bloedvoorziening in Dordrecht: ‘Anno 2013 geven 400.000 donors in Nederland vrijwillig en onbetaald bloed. Al deze donors vormen de basis voor een gezonde en continue bloedvoorziening.’ Sanquin bedankt de donors met een persoonlijke kaart en een speciale uitgave van Suske en Wiske, De Bloedbroeder.

Postzegel en video voor Wereld Bloeddonordag
Speciaal voor Wereld Bloeddonordag ontwierp Post NL een Wereld Bloeddonordag postzegel. De postzegel is een aandenken aan tien jaar Wereld Bloeddonordag en is te koop bij alle PostNL verkooppunten en via www.collectclub.nl. John Williams, bekende presentator van RTL4, onthulde deze vanochtend in Amsterdam. John Williams bracht de afgelopen weken drie donors en een drietal patiënten met elkaar in contact. De video van deze ontmoetingen is vanochtend tijdens de aftrap voor het eerst vertoond.

Wereld Bloeddonordag is een initiatief van de World Health Organisation (WHO) en wordt sinds 2004 jaarlijks georganiseerd. Dit jaar is Frankrijk het gastland waar het wereldwijde evenement wordt georganiseerd. Het internationale thema is ‘Giving blood is a gift that connects people for life’.

Over Stichting Sanquin Bloedvoorziening
Sanquin zorgt voor de bloedvoorziening in Nederland. Zij kan dat dankzij de honderdduizenden donors die vrijwillig bloed geven. De donors zijn het hart van de organisatie. Kernactiviteit is een veilige en efficiënte productie en levering van bloedproducten voor de behandeling van patiënten. Door onderzoek onderhoudt en vergroot zij haar kennis over bloed en transfusiegeneeskunde. Deze kennis stelt Sanquin in staat ziekenhuizen, behandelaren, te adviseren. In het werk van Sanquin staan de beginselen van het internationale Rode Kruis, kwaliteit en servicegerichtheid, centraal. Sanquin is een organisatie van, voor en door mensen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.