Biesbosch grijpt naast EDEN-award

14 juni 2013
Biesbosch grijpt naast EDEN-award

DORDRECHT - In Naturalis Leiden is het  Horsterwold en Hulkesteinse Bos in Zeewolde uitgeroepen tot de winnaar van de EDEN award 2013. Daarmee greep het eveneens genomineerde Biesbosch naast de prijs.

Uit handen van de juryvoorzitter Rob van Brouwershaven ontvingen wethouder Gerben Dijksterhuis van Zeewolde en boswachter Hans-Eric Kuypers de duurzaamheidsprijs inclusief een cheque ter waarde van 25.000 euro.

Volgens juryvoorzitter Van Brouwershaven is het natuurgebied “een ruwe diamant met veel potentie. In het Horsterwold en het Hulkesteinsebos beseft men heel goed dat behoud en ontwikkeling van natuur een belangrijke economische kanskaart is."

"Daarom werken ondernemers en natuurpartners constructief en duurzaam samen aan de ontwikkeling van natuur én economie. Het gebied is natuurlijk nog jong, maar biedt nu al volop ruimte aan verschillende vormen van recreatie”.

Vogelkijkhut
Het prijzengeld van 25.000 euro wordt door het Horsterwold en het Hulkesteinse Bos aangewend voor de realisatie van een vogelkijkhut annex uitkijktoren.

Europees initiatief
De EDEN award is een initiatief van de Europese Commissie om meer aandacht te vestigen op duurzame ontwikkeling van toeristische bestemmingen in Europa. Elke deelnemende lidstaat organiseert een eigen selectietraject en kiest een eigen winnaar. EDEN kent een jaarlijks wisselend thema. Dit jaar staat ‘Natuur voor iedereen’ centraal.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.