Topacts trekken duizenden mensen naar Wantijpop

17 juni 2013
Topacts trekken duizenden mensen naar Wantijpop

DORDRECHT - Afgelopen zaterdag 15 juni vond alweer de zestiende editie van het Dordtse festival Wantijpop plaats. Met een groot aantal bezoekers, dat tussen de 15.000 en 20.000 mensen ligt, was het een groot succes.

Zowel nationale als regionale topacts hebben ervoor gezorgd dat er de hele dag werd gedanst en genoten. Ook de jongste bezoekers hebben zich goed vermaakt in de Kindertuin van Koning Eik dat voor het eerst een onderdeel van het festival was.

De organisatie is dan ook zeer tevreden over het verloop van de dag. Dirk Malschaert, BOD Groep: “Het is de tweede keer dat wij het festival organiseren en dat doen we net even anders dan onze voorgangers. Vorig jaar moesten veel mensen wennen aan het iets vernieuwde concept, dat was dit jaar alweer een stuk minder."

"We hebben geprobeerd om het festival voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken, door verschillende area’s te maken. Zo was er een kindertuin met allerlei leuks, het popcentrale podium voor alle lokale talenten en het wantijpodium met de hoofdacts. Alle area’s zijn goed bezocht, erg leuk om te zien!”

Wantijpop
Wantijpop is het festival van Dordt waar verschillende stromingen muziek, mensen en leeftijden samen genieten van lokale muziek tot nationale top acts in een tot tuinfeest omgetoverd Wantijpark. Op zaterdag 15 juni werd het Wantijpark omgetoverd tot een intiem, gratis tuinfeest voor vrienden en families met picknicktafels, gezellige kleedjes en lampjes. De intimiteit en gemoedelijke sfeer zijn typisch Wantijpop, maar het belangrijkste blijft natuurlijk toch de muziek. Op de verschillende podia zijn zowel regionale talenten als nationale topacts terug te vinden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.