'Bijzonder geslaagde' samenwerking toporkesten

17 juni 2013
'Bijzonder geslaagde' samenwerking toporkesten

DORDRECHT - Het publiek genoot afgelopen zaterdag van een bijzonder geslaagde muzikale ontmoeting tussen het Dordrechts Philharmonisch orkest en Crescendo Zuid-Beijerland. Het was een avond vol muziek van twee toporkesten die veel waardering hadden voor elkaars muzikale prestaties.

De Dordtse Phil speelde onder andere de muziek van de film Star Wars, in een bijzondere bewerking van Donald Hunsberger. Prachtige muziek, die het publiek bijzonder aansprak.

“Star Wars is echt cool!”, aldus een bezoeker. De Phil wist het stuk subtiel op te bouwen, en er klonken mooie soli op hoorn, hobo, fluit en zelfs altfluit.

De Phil gaat dit bijzondere werk ook ten gehore brengen op zondag 3 november tijdens de concertserie “Blazen in de Beurs”. De Beurs van Berlage in Amsterdam biedt met deze concertreeks een podium aan de top van de Nederlandse blaasorkesten en de Dordtse Phil is er één van! Het Dordrechts Philharmonisch orkest gaf een spetterende afsluiting van hun optreden met opzwepende Mexicaanse volksmuziek: Huapango.

Fanfare Crescendo speelde onder andere twee werken die ze in november op het concours spelen:  Sonata da Chiesa van Rob Goorhuis en Composition VIII van Leon Vliex. 

“Een goede keuze, passend bij dit orkest”, aldus verschillende luisteraars.  Het orkest had een flinke power, mede door de uitgebreide slagwerksectie, waarmee ze de zaal goed vulde.

“Beide orkesten vertellen een verhaal met de muziek. Ze spelen niet alleen de noten, maar leggen veel gevoel in hoe ze die spelen. Dat doen ze allebei erg goed.” aldus Jeroen Sopers, die helemaal uit Houten afreisde om naar dit bijzondere concert te komen luisteren. Al met al een geslaagde avond waar de echte muziekliefhebber volledig aan zijn trekken kwam.


 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.