Iris Pruysen verscherpt Nederlands record verspringen

18 juni 2013
Iris Pruysen verscherpt Nederlands record verspringen

DORDRECHT/ZWIJNDRECHT - Iris Pruysen heeft bij de Open Duitse Kampioenschappen voor gehandicapten het Nederlands record verspringen verbeterd. Het nieuwe record staat op 5,21 meter.

Met haar geweldige sprong pakte Pruysen meteen de titel 'Internationale Deutsche Meisterin 2013' bij het verspringen. De Zwijndrechtse verbeterde het oude record met 18 cm, iets wat op zich al een prijs waard is.

Pruysen, lid van DV & AV Hercules in Dordrecht, deed vorig jaar mee met de Paralympics in Londen. Daar nam ze naast het verspringen ook deel aan de 100 en de 200 meter. In 2016 hoopt ze er in Rio de Janeiro ook weer bij te zijn.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.