Musica Docet van start met lezingen en cursussen

18 juni 2013 door Hennie van der Zouw
Musica Docet van start met lezingen en cursussen

DORDRECHT - Het muziekhistorisch bureau Musica Docet verzorgt in Dordrecht cursussen en lezingen op het gebied van de geschiedenis van de klassieke muziek. Docent Pieter Bakker laat de deelnemers kennismaken met diverse facetten van de muziekgeschiedenis. Daardoor krijgen periodes, stijlen en composities meer betekenis.

Bakker geeft al jaren muziekhistorische cursussen en lezingen in de regio Utrecht, maar nu hij zijn eigen bureau heeft, begint hij in het najaar ook in zijn woonplaats Dordrecht. De Dordtenaar neemt zijn publiek mee op reis langs verschillende perioden uit de muziekgeschiedenis, van de Middeleeuwen tot het heden. “Ik beschouw mij als een gids die iedereen met een open oor en geest op een ontspannen manier wegwijs kan maken in het labyrinth van de muziekgeschiedenis.

Klassieke muziek hoeft niet per definitie zwaar of ernstig te zijn, maar ik neem de muziek wel serieus. Het opdoen van kennis is ook geen doel op zich, maar een middel om dwarsverbanden te zien en te leggen tussen de muziek en andere algemeen cultuurhistorische ontwikkelingen. Dat leidt tot verrijking en meer inzicht in de klassieke muziek. Uiteindelijk is het de muziek die onderwijst, vandaar ook de naam van mijn bureau: ‘Musica Docet’.”

De cursussen en lezingen zijn bestemd voor iedereen die zich willen oriënteren op de grote lijnen van de muziekgeschiedenis, maar ook voor gevorderde muziekliefhebbers die zich verder willen verdiepen in achtergronden en specifieke onderwerpen. In Dordrecht staat de eerste cursus voor september gepland, een inleiding in de muziekgeschiedenis, waarbij de muzikale hoogtepunten in de Middeleeuwen, Renaissance en Barok worden
behandeld. In december staan er in Dordrecht drie lezingen in het teken van de historie van kerstmuziek uit Spanje, Frankrijk en Engeland op het programma.

Kijk voor meer informatie over het aanbod van Musica Docet op www.musicadocet.nl
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.